De opkomst van houtlook tegels: De warmte en schoonheid van hout met de duurzaamheid van tegels

11 juni 2023by Tom Rottiers

Houtlooktegels: Combineer de Schoonheid van Hout met de Duurzaamheid van Tegels

Tom Rottiers: Jouw Specialist in Vloer- en Tegelwerken, Chapewerken, Isolatie

De opkomst van houtlooktegels:

de warmte en schoonheid van hout met de duurzaamheid van tegels Het is geen verrassing dat de vraag naar houtlooktegels de afgelopen jaren enorm is gestegen. Deze tegels, met hun verbluffend realistische reproductie van de textuur en kleur van echt hout, bieden huiseigenaren de mogelijkheid om te genieten van de natuurlijke esthetiek van hout zonder het gedoe van onderhoud en de kwetsbaarheid voor vocht en schade. Deze hybride oplossing weerspiegelt een trend naar meer duurzame, onderhoudsarme materialen die het uiterlijk van traditionele bouwmaterialen evenaren of zelfs overtreffen.

Wat zijn houtlooktegels en waarom zijn ze zo populair?

Houtlooktegels zijn gemaakt van keramiek of porselein en zijn ontworpen om de uitstraling van hout nauwkeurig na te bootsen. Geavanceerde druk- en productietechnologieën hebben het mogelijk gemaakt om tegels te produceren die de unieke nerf en textuur van verschillende houtsoorten imiteren, van eik tot walnoot tot kers. De populariteit van deze tegels heeft meerdere redenen. Allereerst bieden ze de warme, natuurlijke uitstraling van hout, maar met veel minder onderhoud. Terwijl hardhout regelmatig moet worden gereinigd, gepolijst en verzegeld, vereisen houtlooktegels alleen standaard reiniging, net als andere tegeloppervlakken. Ten tweede zijn houtlooktegels extreem duurzaam. Ze zijn bestand tegen krassen, vervagen, vlekken en vocht – problemen die kunnen optreden met echte houten vloeren. Dit maakt ze ideaal voor ruimtes zoals keukens en badkamers, waar hout meestal niet de beste keuze is.

Mensen vragen ook

 • Welke tegels zijn hittebestendig?
  In de wereld van tegels zijn keramische en porseleinen tegels bijzonder opmerkelijk vanwege hun hittebestendigheid. Dankzij het hoge temperatuur bakproces dat wordt gebruikt om deze tegels te maken, zijn ze in staat om hoge temperaturen te weerstaan zonder hun vorm, kleur of integriteit te verliezen. Deze eigenschap maakt houtlooktegels bijzonder aantrekkelijk voor plaatsen zoals keukens waar kookgerei en apparaten hoge temperaturen kunnen uitstralen. Bovendien, vanwege hun hittebestendigheid, zijn houtlooktegels een uitstekende keuze voor vloerverwarmingssystemen.
 • Wat kost een houtlooktegelvloer?
  De kosten van een houtlooktegelvloer kunnen variëren op basis van verschillende factoren. Dit omvat het merk en de kwaliteit van de tegels, het type houtlook dat ze nabootsen, en de kosten van installatie. Over het algemeen kan de prijs variëren van €20 tot €50 per vierkante meter. Het is ook belangrijk om te onthouden dat, hoewel de initiële kosten hoger kunnen zijn dan sommige andere vloeropties zoals echt hout of laminaat, de levensduur en het lage onderhoud van houtlooktegels betekenen dat ze op de lange termijn een zeer kosteneffectieve keuze kunnen zijn.
 • Welke voegkleuren zijn er voor houtlooktegels?
  Voegkleuren voor houtlooktegels zijn divers, wat je de mogelijkheid geeft om de look te personaliseren en aan te passen aan je esthetische voorkeuren. Traditionele kleuren zijn onder meer wit, grijs, bruin en beige. Donkere voegkleuren kunnen een rustieke uitstraling geven, terwijl lichte voegkleuren een modernere esthetiek bieden. Als algemene regel geldt dat een voegkleur die dicht bij de kleur van de tegel ligt, zal helpen om een samenhangend en uniform oppervlak te creëren, terwijl contrasterende voegkleuren de individuele tegels meer zullen benadrukken.
 • Welke voeg bij houtlooktegels?
  De keuze van de voeg voor houtlooktegels hangt grotendeels af van het gewenste eindresultaat. Een voegkleur die dicht bij de kleur van de tegel ligt, zal zorgen voor een naadloos, doorlopend houten vloereffect. Dit helpt om de illusie van een echte houten vloer te creëren. Aan de andere kant, als je de individuele tegels wilt benadrukken of een meer geometrisch patroon wilt creëren, kun je kiezen voor een voegkleur die contrasteert met de kleur van de tegels.

Ontdek de mogelijkheden met Tom Rottiers, Het maken van de perfecte keuze in vloerbedekking is een cruciale stap bij het creëren van een huis dat een weerspiegeling is van je smaak en levensstijl. Bij Tom Rottiers begrijpen we dat. Ons team van experts staat klaar om je te begeleiden bij elke stap van het proces – van het kiezen van het juiste type tegel en voegkleur, tot het geven van ontwerpadvies en het zorgen voor een vlotte installatie.

Houtlooktegels zijn slechts een van de vele mogelijkheden die wij bieden. Met een breed scala aan kleuren, patronen en texturen om uit te kiezen, kun je er zeker van zijn dat we de perfecte tegel hebben om aan je specifieke behoeften en stijl te voldoen. Onze tegels zijn zorgvuldig geselecteerd om niet alleen esthetisch aantrekkelijk te zijn, maar ook duurzaam en onderhoudsarm. Maar we gaan verder dan alleen het leveren van hoogwaardige tegels. Ons team van professionele installateurs zorgt ervoor dat je nieuwe vloer er perfect uitziet en jarenlang meegaat.

We behandelen elk project, groot of klein, met dezelfde toewijding en aandacht voor detail. Daarnaast bieden we na-installatieservice en -ondersteuning om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met je investering. Bij Tom Rottiers is ons doel om je de beste producten en diensten te bieden, zodat je kunt genieten van een prachtige, duurzame en onderhoudsarme vloer. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe vloer voor je huis of bedrijf, wij zijn hier om je te helpen de juiste keuze te maken.

Zet vandaag nog de eerste stap naar je nieuwe vloer. Neem contact met ons op voor een offerte en laat ons je helpen de schoonheid en duurzaamheid van houtlooktegels te ontdekken.

Tom Rottiers

https://tomrottiers.be/wp-content/uploads/2021/06/img-floater-7.png
tom rottiers profiel foto vloer werken v4.1
Tom Rottiers is uw betrouwbare vakman voor alle chape, vloer- en tegelwerken.
Chape, Vloer en Tegelwerken