Vloer- en Tegeltrends voor het Komende Seizoen: Wat is populair in interieurdesign?

4 juni 2023by Tom Rottiers

Vloer- en Tegeltrends voor het Komende Seizoen: Wat is populair in interieurdesign?

Tom Rottiers: Jouw Specialist in Vloer- en Tegelwerken, Chapewerken, Isolatie

Inleiding

Bij het ontwerpen van een ruimte vormen de muren en de vloer, letterlijk en figuurlijk, de basis. Of je nu een nieuw huis inricht of een bestaande ruimte een frisse look wilt geven, de keuze van je vloer- en tegelwerk kan een grote impact hebben op de algehele uitstraling en sfeer. Van kleuren en patronen tot texturen en materialen, de opties zijn eindeloos en kunnen soms zelfs overweldigend zijn.

Maar wees gerust, bij Tom Rottiers Vloer- en Tegelwerken zijn we er om je te begeleiden bij elke stap van dit spannende ontwerpproces. Met jarenlange ervaring in de branche hebben we een scherp oog voor design en een diepgaand begrip van de nieuwste trends.

In deze blogpost nemen we je mee op een ontdekkingsreis door de vloer- en tegeltrends voor het komende seizoen. We bespreken de opkomst van milieuvriendelijke materialen, de terugkeer van terrazzo tegels, en de blijvende populariteit van donkere houttinten. We delen ook enkele verrassende weetjes over vloer- en tegelwerken.

Dus of je nu een complete renovatie plant of gewoon op zoek bent naar inspiratie om je interieur op te frissen, lees verder om te ontdekken wat er op dit moment populair is in interieurdesign en hoe deze trends jouw ruimte kunnen transformeren.

De nieuwste trends in vloer- en tegelwerken

Milieuvriendelijke materialen

In een tijd waar duurzaamheid centraal staat, zijn milieuvriendelijke materialen een steeds populairdere keuze voor huiseigenaren.

Bamboe: Dit snelgroeiende gras wordt vaak gebruikt als alternatief voor hardhout vanwege zijn hernieuwbare eigenschappen. Bamboevloeren zijn duurzaam, sterk en leverbaar in verschillende tinten, waardoor ze zowel veelzijdig als milieuvriendelijk zijn.

Kurk: Kurkvloeren zijn zacht en veerkrachtig, wat ze comfortabel maakt om op te lopen. Daarnaast heeft kurk uitstekende isolerende eigenschappen en is het een geweldige geluidsdemper. Kurk wordt geoogst zonder schade aan de boom aan te brengen, waardoor het een zeer duurzame keuze is.

Gerecycled hout: Dit soort hout is afkomstig van oude schuren, huizen en andere gebouwen. Het gebruik van gerecycled hout is niet alleen milieuvriendelijk, maar geeft je vloer ook een uniek, doorleefd karakter.

Terrazzo Tegels

Terrazzo tegels hebben een lange geschiedenis, maar maken onlangs een grote comeback in de wereld van interieurdesign.

Terrazzo is een composietmateriaal dat bestaat uit stukjes marmer, graniet, kwarts en andere soorten steen die zijn ingebed in een cement- of epoxybasis. Het resultaat is een duurzaam, onderhoudsvriendelijk oppervlak met een karakteristieke, gespikkeld uiterlijk.

Dankzij de veelzijdigheid van terrazzo kun je kiezen uit een breed scala aan kleuren en patronen, waardoor het gemakkelijk te integreren is in elke interieurstijl – van modern tot retro en alles daartussenin.

Donkere Houttinten

Donkere houttinten blijven populair, dankzij hun vermogen om warmte en verfijning aan een ruimte toe te voegen. Of je nu kiest voor ebbenhout, mahonie, wengé of een donkere beits op een lichtere houtsoort, donkere houtvloeren kunnen diepte en contrast toevoegen aan je interieur.

Donkere houten vloeren zijn ook een uitstekende keuze als je een moderne, minimalistische esthetiek wilt creëren. Ze vormen een prachtig contrast met lichte muren en meubels, wat resulteert in een gestroomlijnde, eigentijdse look.

Denk eraan, hoewel donkere vloeren verbluffend mooi zijn, kunnen ze krassen en stof meer laten zien dan hun lichtere tegenhangers. Regelmatig schoonmaken en onderhoud zijn dus essentieel om hun schoonheid te behouden.

Wist je dat?

  • De keuze van vloer- en tegelmaterialen kan een groot effect hebben op de akoestiek van je huis? Materialen zoals kurk en tapijt hebben uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen. Dit betekent dat ze geluidsgolven kunnen ‘vangen’, waardoor echo’s en achtergrondgeluiden worden verminderd. Dit kan vooral gunstig zijn in grote open ruimtes of in kamers met veel harde oppervlakken, zoals keukens en badkamers.
  • Tegels zijn niet alleen voor vloeren en muren? Tegels kunnen ook gebruikt worden om accenten aan te brengen in je interieurontwerp. Zo kun je bijvoorbeeld een opvallende tegelachterwand op een keukeneiland creëren of tegels rond een open haard gebruiken om een opvallend middelpunt in je woonkamer te vormen. Met zoveel verschillende kleuren, patronen en texturen beschikbaar, bieden tegels je de kans om echt creatief te zijn met je interieurontwerp.
  • Wist je dat de kleur van je vloer kan invloed hebben op hoe groot of klein een ruimte lijkt? Donkere vloeren kunnen een ruimte kleiner en gezelliger laten lijken. Ze trekken het licht uit de kamer, waardoor de muren dichterbij lijken. Aan de andere kant kunnen lichte vloeren een kamer ruimer en lichter laten lijken. Ze reflecteren het licht, waardoor de ruimte groter en lichter aanvoelt. Dit is vooral nuttig in kleinere kamers of in kamers met weinig natuurlijk licht.

Conclusie

Het komende seizoen belooft een spannende tijd te zijn voor interieurdesign, met vloer- en tegeltrends die een verscheidenheid aan esthetische smaken en duurzaamheidsdoelen weerspiegelen. Of je nu de voorkeur geeft aan het warme en tijdloze uiterlijk van donkere houttinten, de ecologische verantwoordelijkheid van milieuvriendelijke materialen zoals bamboe, kurk en gerecycled hout, of de veelzijdige en opvallende uitstraling van terrazzo tegels, er is iets voor iedereen.

Het belangrijkste om te onthouden is dat jouw huis een weerspiegeling is van jouw stijl en waarden. De keuze van vloer- en tegelwerk moet passen bij jouw levensstijl, jouw esthetische voorkeuren en het gevoel dat je in jouw huis wilt creëren. Bij Tom Rottiers Vloer- en Tegelwerken staan we klaar om je te helpen bij het navigeren door deze keuzes en het vinden van de perfecte oplossing voor jouw huis.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een consult of om meer te weten te komen over onze diensten. We kijken ernaar uit om samen met jou te werken aan het huis van je dromen.

Ben je klaar om de nieuwste vloer- en tegeltrends te ontdekken?

Veranderingen in interieurdesign zijn meer dan alleen een verschuiving in esthetische voorkeur; ze weerspiegelen ook onze veranderende levensstijlen en waarden.Van duurzame, milieuvriendelijke vloermaterialen tot het gebruik van tegels voor opvallende accenten in huis, de nieuwste trends in vloer- en tegelwerk zijn innovatief, veelzijdig en opwindend.

Duik met ons in de wereld van vloer- en tegeltrends voor het komende seizoen, ontdek interessante weetjes en laat je inspireren om jouw interieur naar een hoger niveau te tillen. Maak je klaar om verrast te worden door de veelzijdigheid en schoonheid van de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van vloer- en tegelwerk.

Tom Rottiers

https://tomrottiers.be/wp-content/uploads/2021/06/img-floater-7.png
tom rottiers profiel foto vloer werken v4.1
Tom Rottiers is uw betrouwbare vakman voor alle chape, vloer- en tegelwerken.
Chape, Vloer en Tegelwerken