Top Tegelwerken Trends en Tips: Transformeer uw Badkamer met Stijlvolle Keuzes

30 april 2023by Tom Rottiers

Tegelwerken in de badkamer: trends en tips.

Tom Rottiers: Jouw Specialist in Vloer- en Tegelwerken

Het kiezen van de juiste tegels voor uw badkamer kan een grote impact hebben op de uitstraling en functionaliteit van de ruimte. In deze blogpost bespreken we de nieuwste trends op het gebied van tegelwerken in de badkamer en geven we enkele praktische tips om uw badkamer te transformeren. We zullen dieper ingaan op de populaire trends en gedetailleerde antwoorden geven op enkele van de veelgestelde vragen.

Trends in badkamers:

 1. Grote tegels: Grotere tegels zorgen voor een ruimtelijk gevoel en vereisen minder voegen, wat zorgt voor een strakker en moderner uiterlijk. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, zoals 60×60 cm of zelfs 120×120 cm, en kunnen zowel op de vloer als op de wanden worden gebruikt. Grote tegels zijn ook eenvoudiger te reinigen, omdat ze minder voegen hebben waar vuil zich kan ophopen.
 2. Natuurlijke materialen: Tegels met natuursteen- of houtlook zijn populair vanwege hun warme en organische uitstraling. Deze tegels bootsen de textuur en het uiterlijk van natuurlijke materialen na, zoals marmer, leisteen of hout, zonder de nadelen van het echte materiaal, zoals onderhoud en duurzaamheid. Keramische en porseleinen tegels met natuurlijke afwerkingen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor u de perfecte look voor uw badkamer kunt creëren.
 3. Patroontegels: Geometrische en decoratieve patronen zijn een trend, vooral voor accentwanden of vloeren. Patroontegels kunnen een uniek en opvallend element toevoegen aan uw badkamerontwerp en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, zoals vintage, modern of etnisch. Ze kunnen in combinatie met effen tegels worden gebruikt om een evenwichtig en harmonieus ontwerp te creëren.
 4. Matte afwerking: Tegels met een matte afwerking zijn populair vanwege hun subtiele en stijlvolle uitstraling. Ze zijn minder glanzend dan gepolijste tegels, waardoor ze een rustgevend en natuurlijk gevoel geven. Bovendien zijn matte tegels minder glad, wat de veiligheid in de badkamer kan verbeteren. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, texturen en materialen.
 5. 3D-tegels: 3D-tegels voegen een extra dimensie toe aan uw badkamerontwerp. Deze tegels hebben reliëf, waardoor ze een unieke en opvallende uitstraling krijgen. Ze zijn ideaal voor het creëren van accentwanden en kunnen worden gecombineerd met vlakke tegels voor een interessant en dynamisch effect.
 6. Duurzame tegels: Milieubewustzijn wordt steeds belangrijker, en dit is ook terug te zien in de tegelindustrie. Duurzame tegels zijn gemaakt van gerecyclede materialen of ecologisch verantwoorde bronnen, zoals gerecycled glas, gerecycled keramiek of porselein. Deze tegels zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar kunnen ook bijdragen aan een gezondere leefomgeving in uw badkamer.
 7. Mozaïektegels: Mozaïektegels zijn kleine, decoratieve tegels die in verschillende patronen en ontwerpen kunnen worden gelegd. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan materialen, zoals keramiek, porselein, glas en natuursteen. Mozaïektegels zijn ideaal voor het creëren van opvallende accenten, zoals een inloopdouche of een nis in de badkamer.

Veelgestelde vragen:

 1. Wat kan je over je tegels in de badkamer doen? U kunt uw oude tegels vervangen, overschilderen of zelfs tegelstickers gebruiken om een nieuwe uitstraling te creëren. Bij het vervangen van tegels kunt u kiezen voor een totaal ander ontwerp, zoals een patroontegel of een tegel met een natuurlijke afwerking. Als u ervoor kiest om de tegels te overschilderen, zorg er dan voor dat u speciale tegelverf en een primer gebruikt voor een duurzaam resultaat. Tegelstickers zijn een goedkope en eenvoudige optie om het uiterlijk van uw tegels tijdelijk te veranderen.
 2. Wat is de trend in badkamers? Enkele huidige trends zijn het gebruik van grote tegels, natuurlijke materialen, patroontegels, matte afwerkingen, 3D-tegels, duurzame tegels en mozaïektegels. Deze trends kunnen op verschillende manieren worden gecombineerd om een uniek en persoonlijk badkamerontwerp te creëren.
 3. Welke wandafwerking in badkamer? Mogelijke wandafwerkingen zijn tegels, verf, behang, betonstuc of waterdicht pleisterwerk. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van uw budget, stijlvoorkeuren en onderhoudsbehoeften. Tegels zijn bijvoorbeeld duurzaam en waterbestendig, terwijl verf en behang mogelijk minder bestand zijn tegen vocht en sneller kunnen slijten.
 4. Wat kun je over wandtegels doen? U kunt wandtegels vervangen, overschilderen, reinigen of opnieuw voegen om de uitstraling van uw badkamer te verbeteren. Het vervangen van wandtegels kan een grote verandering in het uiterlijk van uw badkamer teweegbrengen, terwijl het overschilderen van tegels een goedkopere en snellere oplossing kan zijn. Het regelmatig reinigen en opnieuw voegen van uw tegels helpt ook om ze er fris en nieuw uit te laten zien.

Nu u op de hoogte bent van de laatste trends en tips voor tegelwerken in de badkamer, is het tijd om uw droombadkamer te realiseren. Bent u geïnteresseerd in het transformeren van uw badkamer met een professioneel tegelwerk? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan

Tom Rottiers

https://tomrottiers.be/wp-content/uploads/2021/06/img-floater-7.png
tom rottiers profiel foto vloer werken v4.1
Tom Rottiers is uw betrouwbare vakman voor alle chape, vloer- en tegelwerken.
Chape, Vloer en Tegelwerken