Natuursteen versus keramische tegels: wat is de beste keuze voor jouw huis?

26 april 2023by Tom Rottiers

Waar moet je op letten bij het kiezen van natuursteen of keramische tegels voor je huis?

Tom Rottiers: Jouw Specialist in Vloer- en Tegelwerken

Het kiezen van de juiste vloer voor jouw huis kan een uitdagende taak zijn. Er zijn verschillende soorten vloeren om uit te kiezen, waaronder natuursteen en keramische tegels. In deze blog zullen we de belangrijkste verschillen tussen deze twee soorten vloeren bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke vloer het beste bij jouw behoeften past.

Verschillen tussen natuursteen en keramische tegels

Natuursteen en keramische tegels hebben elk hun eigen unieke voordelen en nadelen. Natuursteen is een natuurlijk materiaal dat verkrijgbaar is in verschillende soorten, waaronder marmer, graniet en leisteen. Natuursteen is duurzaam, tijdloos en kan de waarde van jouw huis verhogen. Het heeft ook een unieke uitstraling en elk stuk is anders. Natuursteen is echter een poreus materiaal en kan gemakkelijk vlekken en krassen krijgen. Het is ook gevoelig voor zuur en kan door zure schoonmaakmiddelen worden beschadigd.

Keramische tegels zijn gemaakt van klei die is gebakken op hoge temperaturen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, kleuren en patronen. Keramische tegels zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen krassen en vlekken. Ze zijn ook betaalbaarder dan natuursteen en gemakkelijker te installeren. Het nadeel van keramische tegels is dat ze kunnen breken als er zware voorwerpen op vallen. Ook kunnen sommige keramische tegels glad zijn als ze nat zijn, wat een risico op uitglijden met zich meebrengt.

Nadelen van natuursteen en keramische tegels

Het grootste nadeel van natuursteen is dat het poreus is en gevoelig voor vlekken en krassen. Dit betekent dat het regelmatig moet worden schoongemaakt en onderhouden. Natuursteen is ook duurder dan keramische tegels en kan moeilijker te installeren zijn.

Het nadeel van keramische tegels is dat ze kunnen breken als er zware voorwerpen op vallen. Ook kunnen sommige keramische tegels glad zijn als ze nat zijn, wat een risico op uitglijden met zich meebrengt. Daarnaast kan het voegen tussen de tegels vuil en vocht vasthouden, waardoor er schimmel en meeldauw kan ontstaan.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een tegel?

Bij het kiezen van een tegel is het belangrijk om rekening te houden met de locatie en het gebruik ervan. Als je op zoek bent naar een vloer voor een badkamer of keuken, is het bijvoorbeeld belangrijk om een tegel te kiezen die bestand is tegen water en gemakkelijk schoon te maken is. Als je een tegel kiest voor een buitengebied, is het belangrijk om te kiezen voor een tegel die bestand is tegen vorst en die niet glad wordt als het nat is. Het is ook belangrijk om te letten op de stijl en het uiterlijk van de tegel, zodat het past bij de rest van de inrichting van jouw huis.

Antwoorden op veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen keramische tegels en natuursteen? Natuursteen is een natuurlijk materiaal dat verkrijgbaar is in verschillende soorten, zoals marmer, graniet en leisteen. Keramische tegels zijn gemaakt van klei die is gebakken op hoge temperaturen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, kleuren en patronen.

Wat is het nadeel van keramische tegels?
Een nadeel van keramische tegels is dat ze kunnen breken als er zware voorwerpen op vallen. Ook kunnen sommige keramische tegels glad zijn als ze nat zijn, wat een risico op uitglijden met zich meebrengt.

Waar moet je op letten bij keramische tegels?
Bij het kiezen van keramische tegels is het belangrijk om rekening te houden met de locatie en het gebruik ervan. Kies een tegel die bestand is tegen water en gemakkelijk schoon te maken is. Let ook op de stijl en het uiterlijk van de tegel, zodat het past bij de rest van de inrichting van jouw huis.

Wat is het nadeel van natuursteen?
Een nadeel van natuursteen is dat het poreus is en gevoelig voor vlekken en krassen. Het is ook duurder dan keramische tegels en kan moeilijker te installeren zijn.

Conclusie

Bij het kiezen van een vloer voor jouw huis is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, waaronder het materiaal, de locatie en het gebruik ervan. Natuursteen en keramische tegels hebben elk hun eigen voor- en nadelen en het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het maken van een keuze. Of je nu kiest voor natuursteen of keramische tegels, een professionele vloerder kan je helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw behoeften en budget.

Ben je op zoek naar een betrouwbare vloerder om jouw tegelproject uit te voeren? Ons team van ervaren vloerders staat voor jou klaar om jouw vloeren en tegelwerken te realiseren. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het creëren van de perfecte vloer voor jouw huis.

Tom Rottiers

https://tomrottiers.be/wp-content/uploads/2021/06/img-floater-7.png
tom rottiers profiel foto vloer werken v4.1
Tom Rottiers is uw betrouwbare vakman voor alle chape, vloer- en tegelwerken.
Chape, Vloer en Tegelwerken