Expertadvies: hoe je de beste tegels voor je vloer of wand kunt vinden

25 februari 2023by Tom Rottiers

Vloer- en tegelwerken: waarom kwaliteit belangrijk is en hoe je het herkent”

Tom Rottiers: Jouw Specialist in Vloer- en Tegelwerken

Als je op zoek bent naar nieuwe tegels voor je vloer of wand, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten om kwaliteit te herkennen. Met de juiste kennis en expertise kun je ervoor zorgen dat je investering in tegels een lange levensduur heeft. Als specialist in vloer- en tegelwerken delen we graag onze expertise om je te helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Hoe herken je een goede tegel?
Een goede tegel heeft een aantal kenmerken die de kwaliteit ervan bepalen. Ten eerste is de dikte van de tegel belangrijk. Hoe dikker de tegel, hoe beter de kwaliteit en duurzaamheid. Ten tweede moet je letten op de afwerking en de randen van de tegel. Een goede tegel heeft scherpe randen en een glad oppervlak, zonder scheuren of barsten.

Waar moet je op letten bij het kopen van tegels?
Bij het kopen van tegels is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de grootte van de tegel, de kleur, het patroon en het materiaal. Kies een materiaal dat past bij je persoonlijke smaak en de stijl van je huis. Let op dat de tegels gelijkmatig zijn in grootte en dikte, zodat ze gemakkelijk te plaatsen zijn.

Hoe herken je een keramische tegel?
Een keramische tegel is een populaire keuze vanwege zijn duurzaamheid en onderhoudsgemak. Deze tegel is gemaakt van klei en wordt gebakken op hoge temperaturen. De keramische tegel heeft een glad oppervlak en kan gemakkelijk worden schoongemaakt. Let op de dikte van de tegel, de randafwerking en eventuele schade aan het oppervlak.

Hoe weet ik of tegels geglazuurd zijn?
Geglazuurde tegels hebben een laag glazuur over het oppervlak van de tegel, wat de tegel beschermt tegen krassen en vlekken. Om te testen of een tegel geglazuurd is, kun je kijken naar de achterkant van de tegel. Als de kleur van de achterkant hetzelfde is als de voorkant, dan is de tegel hoogstwaarschijnlijk geglazuurd.

Waarom is het inhuren van een vloerder voor chape belangrijk?
Een goede basis voor je tegelvloer is essentieel voor de duurzaamheid ervan. Chape is de laag die tussen de ruwe vloer en de tegelvloer wordt aangebracht om een vlakke en stabiele ondergrond te creëren. Het is belangrijk om een professionele vloerder in te huren voor de chapewerken om ervoor te zorgen dat de chape op de juiste manier wordt gelegd en uitgehard, zodat je tegel vloer er stabiel en duurzaam op kan worden gelegd. Tom Rottiers heeft ruime ervaring met het leggen van chape en kan ervoor zorgen dat de chape op de juiste manier wordt gelegd voor een perfecte tegelvloer.

Tom Rottiers: Jouw Betrouwbare Partner in Vloer- en Tegelwerken

Als je op zoek bent naar een betrouwbare partner voor je vloer- en tegelwerken, dan ben je bij Tom Rottiers aan het juiste adres. Wij hebben jarenlange ervaring in het leggen van tegels en chape, en kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuzes voor je nieuwe vloer of wand. Wij werken enkel met kwalitatieve materialen en garanderen een perfecte afwerking van je tegelproject.

Vloerder Gezocht? Contacteer Tom Rottiers!
Ben je op zoek naar een vloerder voor je tegelproject? Neem dan contact op met Tom Rottiers voor een vrijblijvende offerte. Wij staan je graag bij met professioneel advies en expertise, zodat je nieuwe tegelvloer of wand perfect past bij jouw wensen en behoeften.

Wil je meer weten over onze diensten op het gebied van vloer- en tegelwerken, of ben je op zoek naar een vloerder voor je tegelproject? Neem dan gerust contact op met Tom Rottiers voor een vrijblijvende offerte. Wij staan klaar om je te helpen bij het realiseren van je droomvloer of -wand, en garanderen een perfecte afwerking en duurzame kwaliteit. Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op!

Tom Rottiers

https://tomrottiers.be/wp-content/uploads/2021/06/img-floater-7.png
tom rottiers profiel foto vloer werken v4.1
Tom Rottiers is uw betrouwbare vakman voor alle chape, vloer- en tegelwerken.
Chape, Vloer en Tegelwerken