Klik PVC of Plak PVC voor vloerverwarming? Leer de voordelen en nadelen van beide opties

26 januari 2023by Tom Rottiers

Welke PVC vloer voor vloerverwarming?

Vloerverwarming is een populaire manier om een huis te verwarmen, maar welke vloerbedekking is geschikt voor gebruik met vloerverwarming? In dit artikel bespreken we de voordelen en nadelen van twee populaire opties: Klik PVC en Plak PVC.

PVC is een veelgebruikt materiaal voor vloerverwarming, omdat het goedkoop, eenvoudig te installeren en duurzaam is. Er zijn echter twee verschillende types PVC die gebruikt kunnen worden voor vloerverwarming: Klik PVC en Plak PVC. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen van beide opties.

Klik PVC is een type PVC dat in stroken wordt geleverd die eenvoudig op de vloer klikken. Dit maakt het installeren van vloerverwarming met Klik PVC snel en eenvoudig, zelfs voor iemand zonder veel technische kennis. Bovendien is Klik PVC vaak goedkoper dan Plak PVC, omdat er minder arbeid nodig is om het te installeren. Een nadeel van Klik PVC is dat het niet zo stevig is als Plak PVC en dat er vaak een voeg overblijft tussen de stroken, waardoor er meer warmte verloren gaat.

Plak PVC is een type PVC dat wordt geleverd in rollen die direct op de vloer worden geplakt. Dit maakt het installeren van vloerverwarming met Plak PVC arbeidsintensiever dan met Klik PVC, maar het resultaat is vaak een strakkere en efficiëntere vloer. Plak PVC is ook steviger dan Klik PVC, waardoor er minder warmte verloren gaat. Een nadeel van Plak PVC is dat het duurder is dan Klik PVC, omdat er meer arbeid nodig is om het te installeren.

In het algemeen is Klik PVC een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een snelle en eenvoudige manier om vloerverwarming te installeren, terwijl Plak PVC een betere optie is voor mensen die op zoek zijn naar een efficiëntere en strakkere vloer. Beide opties hebben hun eigen voordelen en nadelen, dus het is belangrijk om rekening te houden met uw specifieke situatie en wensen voordat u een beslissing neemt.

  • Houd er rekening mee dat beide types  PVC vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming, maar dat de minimaal vereiste dikte van de vloer afhankelijk is van het type verwarmingssysteem dat u kiest.
  • Bij het kiezen van een PVC vloer is het ook belangrijk om te overwegen of u wilt dat de vloer geluiddempend is, bijvoorbeeld als u in een appartement woont. Beide types PVC vloeren kunnen geluiddempend zijn, maar dit is afhankelijk van de dikte en samenstelling van de vloer.
  • Bij Plak PVC is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondergrond waarop de vloer wordt geplakt, schoon en egaal is, anders kan dit leiden tot ongelijkmatigheden in de vloer.
  • Houd er rekening mee dat Klik PVC vloeren vaak een minder realistische hout- of steenlook hebben dan Plak PVC vloeren.

In samenvatting bieden zowel Klik PVC als Plak PVC voordelen voor het installeren van vloerverwarming, afhankelijk van uw specifieke situatie en wensen. Overweeg de dikte van de vloer, geluidsisolatie en esthetiek bij het kiezen van een PVC vloer. We adviseren u om een professioneel te raadplegen bij het maken van een keuze en bij de installatie. Als u geïnteresseerd bent in het aanvragen van een offerte voor de installatie van vloerverwarming met PVC vloer, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Tom Rottiers

https://tomrottiers.be/wp-content/uploads/2021/06/img-floater-7.png
tom rottiers profiel foto vloer werken v4.1
Tom Rottiers is uw betrouwbare vakman voor alle chape, vloer- en tegelwerken.
Chape, Vloer en Tegelwerken